zvezdano nebo

SAV TAJ SVET OKO MENE...

lana52 | 01 Novembar, 2020 17:12

SAV TAJ SVET OKO MENE… I svejedno je da li sam u Zemunu gde vec dugo zivim, ili na Novom Beogradu gde radim, ili u svom, zavicajnom Kragujevcu,  ili na nekoj od mnogobrojnih, proputovanih destinacija pocev od Rima, Venecije, Sicilije, Pariza, Nice, Kana, Monte Karla, Londona, Beca, Madrida, Barselone, Moskve, St. Petersburga, Kijeva, Odese, Praga, Atine, Krfa, Ciriha, Istanbula…Singapura…San Franciska, Los Andjelesa,  Las Vegasa, Havaja…Brizbena, Australijske  Zlatne Obale ili  omiljenih novozelandskih krajeva: Oklanda, Welingtona,  Hamiltona …….. uvek se setim mudrog I neprevazidjenog Andrica koji u svojim “Znakovima pored puta” kaze:

„Ponekad je svet oko mene beskrajan, savršeno lep a trajan, sav u skladu sa mojim snagama i mojim željama, ili mojim odsustvom želja. Samo postojanje po sebi znači sreću bez prekida. A ponekad se sav svet ispreči preda mnom kao nedogledan, mračan tesnac, ne širi od iglenih ušiju, kroz koji mi valja proći ili tu pred njim propasti. A znam dobro da proći ne mogu, ali i da propasti ne smem.“

Bas tako…Svet oko mene raznolik, nepredvidiv, nesavrsen sa svojim vrlinama I manama, sa svojim lepotama I ‘posastima’…I uvek po neko u tom svetu ko zraci posebnom ‘carolijom’ I nagovestava purpurne ‘izlaske sunca’….

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb