lana52 | 01 Februar, 2021 22:30
Ziveci I radeci skoro deceniju na Novom Zelandu osim postdiplomskih studija u svojoj struci I predavanja u njihovim srednjim skolama bavila sam se I nekim drugim stvarima… Kao studentu-postdiplomcu bilo mi je dozvoljeno da radim I neke tzv. part-time poslove…O radosti…Nekoliko meseci sam radila kao krupije na rulletu I shvatila da osim ‘matematickog mozga’ koga su svi supervizori hvaliili nista nemam zajednicko sa tom atmosferom I otisla sam sa tog ‘posla’ brzo…Jedno vreme sam se oprobala u ulozi lokalnog turistickog vodica (to mi je omogucilo poznavanje ruskog jezika), ali me I to nije dugo zadrzalo…Samo tri dana sam probala da radim u jednom prestiznom centralnom kafeu gde su imali najbolje kolace I espresso…Kao uspomena na taj kafe ostao mi je recept novozelandskog omiljenog, tako reci nacionalnog kolaca Pavlove: Vecina koja se bavi kulinarstvom zna , da je Pavlova nastala kreacijom Velingtonskog pekara koji je bio inspirisan lepršavom ruskom balerinom po imenu Pavlova….Dugo godina se vodila bitka sa Australijancima, koji su po svaku cenu hteli da prisvoje ovaj desert kao svoj ali su izgubili I Novi Zeland je zadrzao primat….Sastojci:
1 šolja kastor šećera
2 kašičice gustina
¼ kašičice soli
1 kašičica belog sirćeta
½ kašičice vanile
3 do 4 belanca
« | Februar 2021 | » | ||||
---|---|---|---|---|---|---|
Po | Ut | Sr | Če | Pe | Su | Ne |
1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 |
8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 |
15 | 16 | 17 | 18 | 19 | 20 | 21 |
22 | 23 | 24 | 25 | 26 | 27 | 28 |