zvezdano nebo

MI CEMO UVEK IMATI PARIZ...

lana52 | 25 Februar, 2017 17:37

Ja volim Novi Zeland I njegove gradove (posebno  Auckland), jer sam tamo zivela skoro deceniju I vezuju me neke divne uspomene, volim Australiju s’ obzirom da mi je tamo sin, bila sam ocarana njihovom Zlatnom Obalom… Sa zadovoljstvom se secam San Franciska, svetlosti ogromne jelke na ‘Union square’, parka oko ‘Golden Gate’ I dr. Prijatno mi je bilo u mnogim evropskim gradovima Rimu, Londonu, Pragu, Cirihu, Istanbulu I td.Predivno je bilo cekati Novu Godinu na Trgu SV. Marka u Veneciji.... Ali Pariz je nezaboravan… Bas kao u citatu:
Zaboraviš na mapu, prostor oko sebe i lavirint ulica, jednostavno se prepustiš lutanju. Udišeš umetnost! Stavljaš kravatu satkanu od inspiracije… I ideš kao prosjak bez misli o domu, lebdiš na oblacima notnog sistema i upadaš poput sene u najpoznatiji kabare na svetu da popiješ piće sa Edit Pjaf i Frenkom Sinatrom. Chat Noir u svom najvernijem crnom krznenom “odelu”, se umiljava oko kraka crvene vetrenjače… Moulin Rouge! Njegova svetla zaslepljuju, njegova energija osvaja, njegova vetrenjača ne prestaje da se vrti još od XIX veka. Mulen Ruž nije samo noćni klub, on je legenda koja je osvajala svet, stvarala romane, filmove i slavne ličnosti….”

Pariz se zivi I udise punim plucima… Sva ta predivna mesta: JELISEJSKA POLJA, TRIJUMFALNA KAPIJA, PANTEON, AJFELOVA KULA,  LUVR, OPERA GARNIER, MONMARTR, VERSAJ, CONCIERGERIE I NOVI MOST na Seni….. Od svega zastaje dah… Pariz je bajka kojoj se vracamo u mislima i ka osto je rekao Hajne : Pariz je zapravo Francuska, Francuska je samo periferija Pariza…” (Pariz je uvek dobra ideja...)

 

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb