zvezdano nebo

PONEKAD ZABOLI, AL BRZO PRODJE>>>

lana52 | 24 Jun, 2021 01:01

Ponekad zaboli, pa srecom brzo prodje…Ponekad zaboli kada ste plemeniti, dobronamerni, dobrodusni, humani, ostvareni u svemu, na zalost I veoma inteligentni (nizi IQ bi pomogao). Kada ste sve to sto jeste, a onda oni koje ste godinama postovali, kojima ste cinili, kojima ste verovali vam ne trepnuvsi zadaju podrebarni udarac stiteci bahatost, vulgarnost, nevaspitanje sa jednostavnom porukom: ‘ko ti je kriv kad si u svemu dobar I castan pa te se niko ne plasi…’. ( A boljima se tesko prasta inace).

Udahnete vazduh duboko, progutate ‘jos jednu zabu’, jos jednom oprosite onako hriscanski I bezuslovno I nastavite da hodate suncanom stranom ulice.

A neko-neko to od gore prati sve I znate da vasa plemenitost nije uzaludna…I da ce sve vremenom doci na svoje mesto prema onoj legend o dobrom coveku (mozda kako pomenuta legenda kaze ne za tri dana, ili tri sedmice, alli mozda za tri meseca ili tri godine…).

Bas kako kaze Mesa Selimovic: " „Kako živim? Dobro. Zadovoljan sam što sam proživio vijek a nisam nikome naškodio. Ono što je meni štete naneseno, davno sam zaboravio, gubitak je lakše podnijeti nego kajanje."

 

Meša Selimović - o životu - knjigoljubac.com

 
Accessible and Valid XHTML 1.0 Strict and CSS
Powered by blog.rs - Design by BalearWeb